Derfor er den rigtige voice over til jeres reklamer afgørende

Overvejer du at få skabt en reklamefilm til din virksomhed, er der sikkert en række elementer, du overvejer. Et af dem, der er meget vigtigt, er, hvilken voice over I vil have til filmen.

Skal du have lavet en reklamefilm til virksomheden, er det selvfølgelig vigtigt, at alt er gennemtænkt ned til mindste detalje. Det er med til at gøre, at du virkelig skal tænke dig om i forhold til, hvad du gerne vil have, at den skal sige. De fleste vælger i dag at få et professionelt bureau til at stå for deres reklamer. Derfor er det dog stadig en god ide, at du har gjort dig nogle tanker om, hvordan den skal være.

Du har sikkert en masse ideer til, hvad du gerne vil have, at der sker på den visuelle side. For det er jo det, der er det vigtigste ved en reklamefilm, ikke? Ikke helt. Selvfølgelig er der ikke en film uden det visuelle, men det kan aldrig stå alene. Der er jo også en lydside, der skal passe perfekt til de optagelser, som reklamefilmen består af.

I mange reklamer er der en voice over, der fortæller om det givne produkt, firma, hvad det nu måtte være. Det kan være meget forskelligt, hvordan en voice over bliver brugt. Nogle gange er den med i løbet af hele filmen, mens den i andre tilfælde først kommer ind langt senere.

Kendt eller ukendt skuespiller til reklamefilm?

En voice over bliver typisk indtalt af en professionel skuespiller. I nogle tilfælde er det en, som vi alle kender, og derfor kan genkende stemmen på. Det kan være med til at give en rar følelse af genkendelighed til reklamefilmen – og tryghed er altid godt i forhold til en reklame.

De virkelig kendte skuespillere, hvor alle kender deres stemmer, skal dog som regel også have en heftig pris for at indtale en voice over til en reklamefilm. Er budgettet ikke til det, eller ønsker I at gå med en stemme, der måske ikke er helt så kendt, er der stadig mange muligheder.

Det kan for eksempel være Vibeke Hastrup, der også i mange år har arbejdet som skuespiller, men som nu også arbejder som coach. Hun arbejder dog stadig med voice over. Det gør, at du får en virkelig dygtig skuespiller, der kan lægge trykket og forme sin stemme, som du ønsker. Læs mere om hende her.

Hvordan skal voice over stemmen lyde?

Som i tilfældet med Vibeke Hastrup er alle skuespillere selvfølgelig i stand til at ændre på deres stemmer, så den passer til den form for stemning, du gerne vil sætte. Det kommer jo helt an på, hvad reklamefilmen handler om, og hvad jeres firma sælger.

Forhandler I havemøbler, vil det typisk kræve en helt anden form for voice over, end hvis det er høreapparater. En voice over til havemøbler skal være langt mere frisk og minde lytteren om sommer og godt vejr. En voice over til høreapparater bør derimod være mere seriøs og typisk også være mere distinkt end normalt, da den jo henvender sig til personer med dårlig hørelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *