Erhvervsleasing uden udbetaling

Erhvervsleasing uden udbetaling er blevet yderst populært blandt virksomheder i Danmark. En af grundene til erhvervsleasing har været stigende er bl.a. at flere leasingselskaber tilbyder erhvervsleasing uden udbetaling, hvilke gør det langt nemmere for virksomheder at etablere en leasingaftale på en firmabil. En erhvervsleasing uden udbetaling bliver ofte udarbejdet på en operationel leasingkontrakt, hvad sådan leasingkontrakt indebærer vil vi gennemgå i denne artikel. Derudover vil vi også gennemgå, hvilke fordele og ulemper der er ved en operationel leasingkontrakt.

Læs også: Erhvervsleasing er i rivende udvikling

Operationel leasingkontrakt

En operationel leasingkontrakt er den leasingkontrakt, vi typisk kender fra bilforhandler og finansieringsselskaberne der tilbyder erhvervsleasing af nye eller lettere brugte biler. En operationel leasingkontrakt giver leasingtager budgetsikkerhed, hvilke er en stor fordel for de fleste virksomheder, da de kan budgettere 100% nøjagtigt, hvad det koster dem at havde en firmabil til rådighed med operationel leasing. Med en erhvervsleasing uden udbetaling skal leasingtager kun betale månedlige leasingydelser, brændstof, forsikring og derudover er der ikke andre udgifter forbundet med en leasingbil. Hvilke vil sige, at hvis der skulle komme nogle udgifter til reparation, serviceeftersyn, dæk skifte mv.

Så er det alle nogle udgifter leasingselskabet betaler. Så du får som virksomhed total budgetsikkerhed med en operationel leasingkontrakt. Med en operationel leasingkontrakt er det leasingselskabet, der har ejendomsretten over køretøjet, og leasingtager får brugsretten når leasingkontrakten er underskrevet. Dette betyder helt lav praktisk, at det er leasingselskabet der ejer køretøjet, og leasingtager får lov til at bruge den til det aftalte i leasingkontrakten. En leasingperiode er typisk på 12-36 måneder, men kan også fås helt ned til 1 måned, hvis leasingtager ønsker dette. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet.

Læs også: Spar op til 40% på dit næste bilsyn

Fordele ved operationel leasing

  • Attraktive leasingkontrakter uden udbetaling.
  • Nemt at udskifte bilen hyppigt.
  • Du skal ikke bruge tid på at sælge bilen ved endt leasing.
  • Total budgetsikkerhed så du ved hvad det koster at havde en firmabil hver måned.
  • Ingen udgifter til reparationer, serviceeftersyn, bilsyn, osv.
  • Ingen kapital bundet i en firmabil.
  • Ingen lån i banken til et køretøj.
  • Engangsydelse er typisk lavere ved leasing end banklån.

Ulemper ved operationel leasing

  • Du ejer ikke køretøjet selv, men lejer den af et leasingselskab.
  • Leasingkontrakter der har en længere varighed end 4 år, er typisk billigere at købe selv

Der er et antal kilometer inkluderet i leasingkontrakten, hvis du kører mere end de aftalte kilometer, vil du i de fleste tilfælde blive takseret til en forhøjet km sats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *