Google anklages for at sende online forbrugere til kviklånsfirmaer

google

Reklamer for kviklånsfirmaer vrimler over det hele på Google, som er i strid med Google’s tidligere udtalelser om en komplet bandlysning af disse firmaer, fordi de overtræder deres etiske regler. Casino, sex, våben m.f er også med i denne kategori, men kviklånsfirmaerne får alligevel lov til at reklamere via Google.

Når man bruger Google til at søge efter et billigt lån, skal man bare vide, at man i reglen bliver sendt i armene på branchens dyreste og mest aggressive spillere, udtaler Mikkel Svendsen, partner Waimea Digital

Google stillede et krav til lånudbyderne om at vedlægge deres lånebetingelser, tilbagebetalingstider og de årlige omkostninger i procent. Ved dette tiltag kunne lånevirksomhederne ikke få deres reklamer “live” inden Google havde læst disse betingelser i gennem, og godkendt til at være et forholdsvis godt tilbud for forbrugerne.

Denne beslutning er truffet for at beskytte vores brugere fra vildledende og skadelige finansielle produkter, lød David Graffs budskab, der er global chef for produkt politik

Det er mediebureauet Waimea Digital, som har udarbejdet en analyse om Googles tilbøjelighed til at sende de besøgende i kløerne på kviklånsfirmaerne, der ikke tilbyder særlig gode lån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *