Hold den fedeste julefrokost

Julefrokosterne er en af vinterens absolutte varemærker. Det er dem, som hjælper os igennem den kolde og mørke tid, hvor depressionerne lurer bag hvert enkelt stormomsust gadehjørne. Julefrokosterne adskiller sig fra almindelige fester ved, at de holdes med én bestemt gren af din omgangskreds. Det kan være arbejdet, fodboldholdet, familien, eller gamle klassekammerater. Det gode ved ikke at blande folk er, at hver julefrokost holder sin helt egen stemning.

Man ved, hvilke emner der tales om, hvordan man taler om dem, og hvad der er i orden eller ikke i orden at sige. På den måde kan man slappe helt af, uden at skulle bekymre sig om, hvem man siger hvad til. Når du selv skal holde din julefrokost, anbefales det derfor også, kun at invitere folk fra en bestemt vennegruppe. Når det så kommer til at arrangere festen, så er der selvfølgelig en masse traditioner, som skal opretholdes. Kan du ikke huske dem alle, så læs med her.

Julefrokostens skrevne og uskrevne regler

Alle ved, at en god julefrokost er centreret omkring maden. Menuen er fastlagt på forhånd, og ændrer du bare en lille smule i den, så bliver du hurtigt upopulær. Til forret skal der serveres sild. Både karrysild og marinerede sild. Derudover skal der være et stykke rugbrød, samt rejer, røget laks, varm leverpostej og tarteletter. Til hovedret serveres der flæskesteg med kartofler og rødkål. Der serveres frikadeller og eventuelt en steg af en art. Til dessert skal der være ris a la mande med kirsebærsovs. Dertil skal høre en mandelgave, og gerne en med nogle procenter i.

Af det mere valgfrie tilbehør findes forskellige slags oste og kiks. Når det kommer til aftenens forløb, så er der også nogle ganske særlige retningslinjer. Hvis man vil holde en tale, så er det enten mellem forretten og hovedretten, eller mellem hovedretten og desserten. Og skal man lave et festligt indslag, så skal det være efter maden. Derudover så er den legendariske pakkeleg et must ved enhver julefrokost, med respekt for sig selv. Når det kommer til påklædningen, så er det kutyme, at mænd har skjorte og slips på, mens damerne har kjoler på. Når natten så går på hæld, så er der en gylden regel; man kører ikke hjem!

Et utraditionelt indslag skader ikke

Selvom julefrokostens traditioner er meget bundne, så betyder det ikke, at du ikke må indføre nogle alternative elementer, så længe de ikke skubber traditionerne til side. Du kan for eksempel, hvis du selv skal holde en julefrokost, hyre en professionel bartender. Det viser dine gæster, at du vil gå den ekstra mil, for at give dem en god aften. Og bare fordi du har en professionel bartender til at lave lækre drinks, så betyder det jo ikke, at i ikke også kan have en flaske snaps stående på bordet, som det jo hører sig til. Det betyder heller ikke, at i ikke kan snuppe en juleøl til forretten, et glas vin til hovedretten og et glas portvin til ris a la manden. Du kan også vælge at holde din julefrokost et lidt mere utraditionelt sted. For eksempel kan du leje et telt.

Selvom det er mørkt og koldt, så findes der telte med masser af gulvarme og mulighed for hygge. Indenfor i teltet kommer det til at ligne en gammeldags balsal, og temaet for festen kan derfor blive ”julefrokost i gamle dage.” Dette vil med garanti falde i god jord hos dine gæster, som vil leve sig fuldt ind i rollerne. Din julefrokost vil dermed have garanti for at blive husket de næste mange år. Ved du ikke lige, hvor du skal finde et telt, så søg teltudlejning på nettet. Og nu er det ellers bare i gang med at få stablet din julefrokost på benene! Følger du anvisningerne for den traditionelle julefrokost, alt imens du samtidig tænker lidt ud af boksen, så er du garanteret at få en uforglemmelig aften!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *