Indret et rum i hjemmet til en hjemmearbejdsplads

Nogen er så heldige at have friheden til at kunne arbejde hjemmefra, og så er det selvfølgelig nødvendigt at have et ordentligt kontor til det. Måske er man selvstændig og har brug for et rum, som man kan styre hele sin virksomhed fra, eller måske har man blot brug for at kunne lukke døren til og holde arbejde og privatliv adskilt. Der er mange fordele ved at indrette et helt rum i hjemmet som en hjemmearbejdsplads, og herunder finder du nogle gode råd til, hvad man skal huske, når man går i gang med byggeprojektet.

Hyr en håndværker

Hvis man skal renovere et rum helt fra bunden af, kan det godt være en god idé at hyre en håndværker. Det kan være rart, at der er en, der kan tage sig af tømrerarbejdet, malerarbejdet eller noget helt andet for én, så man ikke selv skal tænke på det. Tag eventuelt et mindre lån hos lån.dk, så du kan få råd til at hyre en håndværker. Det vil være pengene værd, da man med hjælp fra en professionel kan være sikker på, at arbejdet bliver udført ordentligt, og at det færdige resultat vil være flot og tilfredsstillende. Det er især en fordel at hyre en håndværker, hvis man ikke selv føler sig helt sikker på at skulle renovere et helt rum på egen hånd.

Gør rummet lyst og rummeligt

Når man skal sidde på kontoret og arbejde i mange timer ad gangen hver eneste dag, skal man selvfølgelig føle sig godt tilpas i rummet. Det er godt at indbygge vinduer og god belysning, så der er lyst i rummet. Når der er lyst i rummet, er det nemlig meget mere rart at være der, og det vil være lettere at koncentrere sig i et lyst rum, når dagene bliver lidt lange.

En anden måde at sørge for mere lys i rummet på, er ved at undgå at have for mange og for store og mørke møbler i rummet. Især hvis rummet er lille, skal man passe på med mørke farver på væggene samtidig med, at man også har mørke møbler. Det kan være med til at give en fornemmelse af, at rummet er meget mindre, end det rent faktisk er. Placér møblerne langs væggene og forholdsvis langt fra hinanden for at skabe mere gulvplads i rummet og for at gøre det mere rummeligt. Hvis rummet er lille, kan man også hænge nogle spejle op for at få det til at virke større. Når rummet er større, eller føles større, er det lidt rarere at bruge meget tid i.

Indretningen

Når man skal indrette et kontor til at arbejde hjemme i, er man selvfølgelig nødt til at have et godt skrivebord og en behagelig skrivebordsstol. Stolen skal helst have hjul på, så man kan bevæge sig rundt (det er især vigtigt at kunne, hvis man har et langt skrivebord), og så skal den helst have hæve-sænke funktion, så man kan tilpasse stolen til sit skrivebord og sidde godt hele dagen. Skrivebordet skal være stort nok til at kunne rumme en computer samt eventuelt papirarbejde og/eller opslåede bøger og mapper ved siden af eller foran computeren. Det er en god idé at investere i et langt skrivebord, så man har rigeligt med plads at arbejde på. Det er ligesom med stolen også en fordel at anskaffe sig et skrivebord med hæve-sænke funktion. Så er man nemlig ikke tvunget til at sidde ned i den samme stilling hele dagen – man kan også stå op og arbejde, hvis man indimellem får brug for det.

Skrivebord og kontorstol er ikke de eneste møbler, der skal være på kontoret. Der skal også være reoler med masser af opbevaringsplads, så man kan have en organiseret arbejdsplads. Desuden er det vigtigt at bringe lidt liv ind i rummet, så det ikke bliver et kedeligt sted at arbejde. Det kan man gøre ved hjælp af pynt på væggene eller planter, så der også bliver tilføjet lidt farve til rummet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *