Tips til at få råd til en ny iPhone

Det er ingen hemmelighed, at når der kommer en ny iPhone på markedet, så er prisen høj. Kvalitet koster, og Apple-produkter har både bevist sig at være populære og i høj kvalitet. Men hvordan får du råd til at købe en iPhone til syv-otte tusind kroner?

Du står i den lokale YouSee-butik. To telefonsælgere læner sig over hver deres skranke. Centralt i butikken hænger et hav af mobiltelefoner. Mulighederne er mange. Samsung, Sony, Nokia, Emporia og Apple er bare nogle af de mærker, der indtager centrum af butikken. Smartphone på smartphone. Du fisker din gamle, slidte iPhone op af lommen. Skærmen er gået i stykker nederst i venstre hjørne. Det er tid til fornyelse. Men det er ikke nemt med alle de muligheder. Du er dog sikker på én ting. Én gang Apple, altid Apple. Du er på udkig efter en ny version af den gamle, slidte iPhone, du står med i højre hånd. Men hvilken version skal du vælge, og har du overhovedet råd?

Det sidste kan du i hvert fald få. Du får her nogle enkelte tips til, at du får råd til den nye iPhone, som du skal til at vælge.

Spar på pengene, og spar op!

Det er ingen hemmelighed, at ny teknologi er dyrt. Det kræver flere tusinder kroner for at få råd til nye mobiltelefoner såsom den nye iPhone X. Står du ikke i førnævnte situation med en mobil, der er gammel, slidt og ødelagt, så kan det godt svare sig at vente til, at du har sparet penge op til det nye indkøb. I de fleste tilfælde er det klart at foretrække at spare op og ikke bruge penge, som du ikke har. Læg dit budget, og sørg for at lægge et mindre beløb til siden hver måned til den mobiltelefon, som du så inderligt ønsker dig. Men sommetider løber tålmodigheden med én, og det kan derfor blive aktuelt at finde pengene på en hurtigere måde.

Lån dig til ny teknologi i hånden

En hurtigere måde at skaffe penge på er naturligvis at lån penge. Det kan du gøre på forskellige måder, men det er klart, at den hurtige og nemme metode er ved at optage et forbrugslån eller kviklån hos en låneudbyder. Det man blot skal være opmærksom på, er at de har en væsentlig højere rente end for eksempel banken. Alternativet er netop at optage et lån hos banken, hvor du over længere tid kan betale tilbage med lavere rente. Til forskel for mindre låneudgivere såsom Vivus.dk m.fl., så kræver et lån i banken, at du skal godkendes først, således at de er sikre på, at din økonomi kan håndtere det. Men om du låner penge på den ene eller anden måde, er det helt sikkert hurtigere end at spare op gennem længere tid.

En del af abonnementet

En tredje metode at betale for din nye telefon er gennem mobilabonnementet. Du har typisk ved købet af din iPhone mulighed for at betale på tre måder. Først og fremmest har du mulighed for at betale kontant, altså hele beløbet på én gang. Ellers har du også chancen for at betale mobilselskabet over enten 12 eller 24 måneder. Det kan sammenlignes med at optage et lån, men på denne måde slipper du for at skulle blive bevilliget på samme niveau som i banken.

Har du allerede et mobilabonnement hos for eksempel YouSee, så slipper du i øjeblikket for at betale renter, når du betaler over 12 og 24 måneder. Det kan altså være en god idé at undersøge muligheden for afdrag hos din mobilforhandler.

Når du ellers har fået råd til at købe en ny iPhone, så ender du med at stå dér i centrum af YouSee-butikken blandt de mange smartphones. Det er her, hvor det svære valg kommer til at nage dig en smule. Skal du vælge det nyeste af det nyeste ved en iPhone X, eller er en af de lidt ældre versioner som iPhone 8, iPhone SE eller iPhone 6 Plus mere i din prisklasse? Det er et svært valg, men først et valg, når du enten har sparet op, optaget et lån eller bestemt dig for at betale afdrag hos mobilforhandleren.

Kassekreditten.dk er ejet af Casper Ravn-Sørensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *